Nyheter

Nyheter i Tyluddens Fritidsby publiceras alltid först på Startsidan, för att sedan läggas upp under denna rubrik ”Nyheter”. Här nedan kan du alltså, även vid ett senare tillfälle, ta del av det du eventuellt kan ha missat.
Allting ligger i kronologisk ordning.

Avtackning

Publicerad 20210822

Vid vår årsstämma i juli, som ju var online, var det några personer från den gamla styrelsen, som inte ställde upp till omval. Det fanns då ingen möjlighet att ge dem en riktig avtackning. Vid ”normala” årsstämmor är det ju brukligt att personer avtackas inför sittande möte.
Vid styrelsemötet lördagen den 21 augusti gjordes därför en hedervärd avtackning när vår ordförande Hans Glawing på styrelsens och alla våra medlemmars vägnar sa några väl valda ord.

Samtliga dessa har nämligen  deltagit många år i styrelsearbetet och har gjort en stor arbetsinsats för vår förening.
De avtackade är Robert Henriksson, stuga 445, f.d. vice ordförande, Bengt Salsgård, stuga 279, f.d. styrelsesuppleant och Nicholaus Lundbom, stuga 223, f.d. styrelseledamot.

Som ni kanske lagt märke till så bör det tilläggas att Robert Henriksson idag har en annan viktig post i föreningen nämligen som ordförande i vår valberedning.

Från vänster ses Robert, Hans, Bengt-Åke och Nicholaus.

Karta över Tyludden

Publicerad 20210817

Det har inkommit önskemål till tyludden.se att det skall finnas en karta över vårt område. Här nedan är en länk till Google Maps. Den visar först hela udden men man kan sedan förstora genom att scrolla. Man kan då se t.o.m. vilket nummer varje stuga har.
Länk till Googlemap - Tyludden

Reportage från Tyludden

Publicerad 20210708

Ett trevligt tidningsreportage om en familj som är nyinflyttade i Tyluddens fritidsby.

Läs reportaget...

Kampen mot invasiva växter

Publicerad 2020106724

Så är då de invasiva växterna nedkämpade för denna gång. Det gäller de växter som vuxit mot skogen i väster på vårt område, och även vid backen mot Tjuvahålan.

Tack vare gediget arbete av stugägarna Johny och Anna-Lena Andersson, Stig och Ulla Persson, har vi vunnit den seger man kan begära med de små resurser vi har. Nu gäller det att vi bevakar vår ställning gentemot dessa växter och att vi inte ger dem, den minsta chans att komma tillbaka.
Det gäller för alla stugägare att ha koll vid sin stuga och rapportera till Invasivansvarig Maggie Bergehed Stuga 105.
Växterna är försvunna från det aktuella området genom transport till ÅVC för förbränning.
Hälsar
Rune Petersson
funktionsansvarig.

 

Reportage från Tyludden

Publicerad 20210708

Ett trevligt tidningsreportage om en familj som är nyinflyttade i Tyluddens fritidsby.

Läs reportaget...

Kraftigt höjd fastighetsskatt

Publicerad 20210616

Rykande aktuellt har nu vår förening fått information om den nya fastighetsskatten för åren 2021 - 2023. Vår kassör Inga Appelqvist förklarar här vad som har hänt och vad det innebär.
Läs mer...

Ordföranden har ordet

Publicerad 20210605

Till alla medlemmar.

Det har inte kommit så många ordförandebrev på sistone. Mycket beroende på att vi har informerat rätt mycket direkt på hemsidan.

Läget i föreningen är lugnt och en hel del arbeten har blivit gjorda. Vi har tagit fram en ny policyplan för våra områden. Vi har installerat ytterligare 2 bommar vid våra infarter. Förhoppningen är att dom fungerar till belåtenhet. Nya papperskorgar är uppsatta, denna gång med lock så att inte fåglarna kommer åt skräpet i sin jakt på ätbart. Dessutom har vi satt upp bruna kärl för gröna påsar för att bli ytterligare miljöinriktade.

Vi hade som ni kanske minns en omröstning om hygienanläggningarna. Detta har fått till följd att vi har ett rätt stort jobb framför oss när det gäller i första hand att åtgärda mögel och fuktskador. Förutom detta så blev kontentan av enkäten som vi gjorde att det önskades fler duschar och färre toaletter. Allt detta tillsammans gör att vi under hösten räknar med att med experthjälp kunna hitta bra lösningar. Ni får betänka att byggnaderna är 35 år gamla så något måste göras.

Förutom detta så håller vi fortfarande på att modernisera våra stadgar. Arbetet med detta har tagit lite tid på grund av coronan. Vi jobbar vidare med detta.

Det kan inte nog påpekas att det är önskvärt att fler hjälpte till med att hålla våra områden snygga och prydliga till trevnad för alla. Dessutom tjatar jag på att ALLA skall hjälpa till med sopsortering efter konstens alla regler. Greta Thunberg sa i TV programmet ”lyssna inte på mig.” Då säger jag ”lyssna inte på mig utan på Greta”

Så till det kanske mest väsentliga. På grund av Coronan och FHM:s bestämmelser så blir det inget midsommarfirande i traditionell stil i år heller. Dessutom blir årsmötet digitalt precis som förra året. Mer info om årsmötet kommer efterhand.

Med dessa rader önskar vi i styrelsen er välkomna till Tyludden nu när äntligen värmen verkar ha kommit.

Många hälsningar
Styrelsen gm
Hans Glawing
ordförande

Nationaldagen 2021

Publicerad 20210608

Så trevligt det kan bli när saker sker sådär spontant och alla är med på det. Tänker närmast på när Gräsklipparlaget skulle ha sin årliga genomgång och när jag gick igenom programmet, så ringde det från Flaggstångsfabriken. Den nya mässingsknoppen till flaggstången nu fanns att hämtas. Då började det hända saker i Runes hjärna. Det är ju Nationaldagen imorgon och vi skall greja med flaggstången. Vad vore mer passande att vi hissade flaggan under lite festligare former? Sagt och gjort. Gräsklipparlaget tog sig an uppgiften med att fälla flaggstången, sätta fast toppknoppen, och resa stången igen. Här gick mun mot mun metoden igång, och alla som var i byn blev upplysta om vad som stod på. Därefter tog Ann-Margreth tag i Flaggan och började hissa den. Ann-Margreth har lärt sig att hissa flaggor i en viss takt. Idag var det efter Du Gamla Du Fria som alla vi andra sjöng med i för full hals. Flaggan hissades och ceremonin avslutades med ett rungande fyrfaldigt leve för vårt fosterland, som gett oss denna fantastiska miljö att leva och bo i på Tyludden.
Alla var nöjda med sin sång och gräsklipparlaget gick till sin årliga samling, medan de andra nationaldagsfirande nöjda och belåtna traskade hemåt.

Allt detta enligt uppfattning av Rune Petersson lagledare för gräsklipparlaget.

Midsommar, årsmöte och valberedning

Publicerad 20210531

Hej alla. Äntligen har vi fått lite värme i luften. Dock har vi en efterhängsen smitta att ta hänsyn till.
Angående det traditionella midsommar- firandet så blir det tyvärr  inställt även i år. Rekommendationer från FHM avråder bestämt från dylika arrangemang. Max 100 personer utomhus säger FHM. Normalt brukar midsommarfirandet samla gott och väl 150 personer.

Även årsmötet i vår förening blir i år lika som förra året. Här säger FHM max 50 personer sittande inomhus. Kallelse och handlingar kommer på sedvanligt sätt i era brevlådor och via mail. Mer om detta senare.

Valberedningen söker fortfarande efter intresserade att sitta med i styrelsen för vår förening. Hör av dig till Anders Hallme.

Sommarvarma hälsningar
styrelsen
gm Hans Glawing

Nu kan du sortera ut mat igen

Publicerad 20210421

Efter nästan ett års uppehåll startar Halmstad kommun på nytt med sortering av matavfall.
Läs mer...

Internet på Gröningen

Publicerad 20210327

Nu finns det återigen tillgång till WiFi på Gröningen. Nytt för i år är att vi gått ifrån ADSL till att nu ha ett 4G-abonnemang. För dig som användare, så behöver du inte alls tänka på detta. Det är samma inloggning som tidigare.
Däremot får vi reservera oss för eventuella inkörningsproblem, som vi hoppas att ni har förståelse för.
Vi har försökt att från myndigheterna få ett svar på hur många som samtidigt får vistas på dansbanan. Svaret vi fått är att vi själva får bedöma att vi inte är fler än att vi kan hålla tillräckliga avstånd till varandra. Varje person ansvarar själv för att detta efterlevs.
Så detta är det som gäller, för att vi även i år skall kunna ha tillgång till Internet på Gröningen.
/ Bosse, webmaster tyludden.se

OBS  Viktig information om bommarna

Publicerad 20210315

När du öppnat bommen med din fjärrkontroll och kört igenom, så behöver du inte trycka på fjärrkontrollen igen. Bommen stängs automatiskt när du väl har kört igenom den. Tryck inte heller på din fjärrkontroll när bommen är i rörelse. Vänta till den kommit i nerfällt läge

/ Hans Glawing

Enkäten "Toaletter och duschar"

Publicerad 20210314

I början av februari gjordes en enkät bland stugägarna i 100-, 200-, 300- och 400-området. Den hette "Toaletter och duschar."
Styrelsen vill skicka ett stort tack till er som deltog. Vi uppnådde ett nästan 70-procentigt deltagande.
Syftet med enkäten var att ge styrelsen ett underlag för hur våra hygienanläggningar skall upprustas. Enligt Hans Glawing lutar det åt fler duschar, färre toaletter  samt givetvis en uppsnyggning av lokaliteterna. Det var vad som önskades om man skall sammanfatta den fria kommentarsdelen. Resultatet i övrigt av enkätfrågorna, kan du da del av med länken nedan.
Länk till enkätresultatet........

Tummen upp för Facebook-grupp

Publicerad 20210306

Carina Stridh-Bjurhagen, stuga 151, har under åren bidragit med mycket till tyludden.se. Vi som var med redan 2009 minns säkert när hon lockade Thomas Ledin till Gröningen. Hon deltar ibland i vår ”Tyluddenblogg” och har också gjort fina bildgallerier till vår sida. Läs mer här…

Driftiga Carina startade för några år sedan en egen Facebookgrupp som heter ”Vi som älskar Tyluddens fritidsby i Tylösand.” Gruppen är offentlig och har redan över 250 st. medlemmar. Så här beskriver gruppen sig själv: ”Gruppen för dig som brukar bo i stuga på Tyludden i Tylösand”. 
Här kan du hitta fina foton, både från nutid och dåtid. Du får också ta del av många fina tankar om varför vi så högt älskar vårt kära Tyludden, denna underbara plats på jorden.
Facebookgruppen är inte på något sätt någon officiell sida för Tyluddens fritidsby, men den rekommenderas varmt. (OBS! Gruppen tillåter ingen annonsering).
Länk till gruppen….


Webbkameran på stranden

Publicerad 20210301

Det har varit fel på länken till webbkameran på stranden. Nu funkar den igen och vi vet att många av föreningens medlemmar uppskattar den och har saknat den. 
Kameran drivs av en ideell förening, Livräddarna, som du kan stödja ekonomiskt om du vill det. Läs mer om detta på den länkade sidan.

Till webbkamera på stranden.
Till d:o på Solgården

Årsredovisning för räkenskapsåret 2020

Publicerad 20210226

Den årsredovisning som skall läggas fram till Tyludden årsstämma i midsommar, finns nu att läsa här på hemsidan. Den består av två delar, Balans- respektive Resultatrapport. Vill du läsa årsredovisningar från tidigare år, så finns även dessa under länken DOKUMENT > Årsredovisningar.
Till Årsredovisning 2021.....

Fototävlingen "Årets bild 2021"

Publicerad 20210227

Redaktionen för Tylisten har nu utlyst årets fototävling. Så här skriver man: "Vi efterlyser bilder från vår vintriga fritidsby, skicka gärna in dessa bilder till oss på: tylisten@tyludden.se eller kontakta Tylistenredaktörerna. Vinnarbilden pryder 2022 års Tylisten och vinnaren belönas med trisslotter." Tävlingsbidragen skall vara inne senast 20211231.
 Det finns redan två vinterbildsgalleri här på hemsidan. Här har du chansen att hämta lite inspiration......
Vinterbilder från februari 2009      
Vinter i 500-området 2010

 

”Tävlingen ”Årets bild 2020” avgjord

Publicerad 20210227

I fototävling ”Årets bild 2020” var temat bilder som var tagna utmed Prins Bertils stig.
Bland inkomna svar utsågs vinnaren till att vara Pär Andersson, stuga 272. Priset var som vanligt trisslotter samt äran att med bilden få pryda omslaget till 2021 års Tylisten.
Grattis Pär, säger även vi på tyludden.se.
Till vinnarbilden…

 

Tylisten av årgång 2021

Publicerad 20210226

Ett säkert vårtecken kommer snart till dig på posten. Det är vår medlemstidning Tylisten, som görs av våra två fantastiska redaktörer Anna Lindholm, stuga 168 och Mia Karlsson, stuga 441. Orkar  du inte vänta? Då kan du  ”tjuvläsa” den redan nu här hemsidan. Stort TACK till Anna & Mia.
Till Tylisten 2021….

OBS  Viktig information om bommarna

Publicerad 20210217

När du öppnat bommen med din fjärrkontroll och kört igenom, så behöver du inte trycka på fjärrkontrollen igen. Bommen stängs automatiskt när du väl har kört igenom den.

/ Hans Gavling

 

Dag för vattenpåsättning spikad

Publicerad 20210123

Vattenpåsättningen i 100 - 400-området är nu inbokat till lördagen den 27 mars. Stugans huvudkran skall vara avstängd senast kl. 9.00. Den får sedan inte öppnas igen före kl. 15.00.

Den som håller i arbetet är vår vattenansvarige Tommy Salomonsson, stuga 455.  Eventuella väderleksförändringar kan påverka dagen för vattenpåsättningen. Detta vet vi från tidigare år. Håll dig därför ajour med info här på hemsidan.
Tommy Salomonsson 
/ vattenansvarig

Adressändra inför Tylistenutskick

Publicerat 20210203

Det är snart dags för att årets upplaga av Tylisten skall skickas ut. Varje år är det ett gäng som glömt att adressändra sin bostad. Detta orsakar både onödigt extraarbete och extra kostnader. Har du glömt att adressändra? Gör det snarast.
Här är en länk till ett adressändringsformulär.

Brev till en okänd person

Publicerat 20210120

Till dig som ställde en barnskottkärra, och en dito grävskopa vid de blå containrarna. Trevligt att du tänker på oss som jobbar med byn, så att den är snygg och trevlig att beskåda. Det innebär allt från gräsklippning till Lekplatsansvarig. Jag förstår att du ville att vi skulle ha bra grejor som hjälpmedel, men tyvärr blev det inte så bra denna gång. Vid en okulär besiktning visade det sig att både skottkärran och grävskopan var söndriga.

Nu finns det några alternativ till hur vi skall hantera dessa. Du kan ta tillbaka dem och laga dem, så att vi kan använda dem som det förmodligen var din mening. Detta eftersom du ställde dem där de stod. Du kan också låta dem stå kvar och hoppas någon annan hanterar dem riktigt. Enligt min bedömning är det mycket jobb att laga dem, och mitt råd är att köra dem till ÅVC. Tycker du att jag kan ta det på mitt ansvar, så slänger jag dem nästa gång jag kör till ÅVC. Låt mig bara veta vilket, så att vi är överens om hanteringen.

Med vänliga hälsningar
Rune Petersson
Lagledare för dem som försöker hålla rent och snyggt i vårt fina område. 

Bommarna på plats

Publicerad 20201203

Nu är alltså samtliga tre bommar på plats. Sedan tidigare vid Paradiset, men nu även vid infarten från Tjuvahålan och infarten till parkeringen vid 500-området. Din fjärrkontroll fungerar med alla tre bommarna.
Är det så att du ännu inte köpt någon fjärrkontroll, men inser att du behöver en inom en snar framtid? I så fall får du kontakta undertecknad, så löser vi detta. 
Ring 070-584 53 94 eller maila till hans@tyludden.se.
OBS! Varje bilförare måste själv manövrera bommen. Försök aldrig att hänga på framförvarande bil. Du riskerar då att få en bom i biltaket.. Hur skoj är det på en skala.....?
Många hälsningar i Coronatider
Hans Glawing
ordförande

Vattenavstängning

Publicerad 20200928

Höstens vattenavstängning sker söndagen den 15 november kl. 13.00. Den som håller i och leder detta arbete är vår vattenansvarige Tommy Salomonsson, stuga nr 455.

Inga fler fotbollsmatcher i år

Publicerat 20200925

Det blir inga fler matcher på Gröningen i år, då TV:n har gått sönder. Vi i fotbollssektionen har tagit det beslutet att vi väntar tills nästa år och ser över vårt behov av en TV-apparat.

Jag vill passa på att tacka alla som deltagit i fotbollsmatcherna som publik och hjälpt till att skapa den speciella stämning som råder då det är många som ser en fotbollsmatch tillsammans.
Jag har mestadels visat HBK.s matcher vilket har sin naturliga förklaring, men jag har även visat andra matcher, där Falkenberg och AIK  har varit ett av lagen. Nu är det så att Fotbollssektionen har skärpt kvalitétskraven och förmodligen blir det framgent inga matcher med FFF och AIK eller något annat lag än HBK  Detta om inte är så at HBK är det ena laget mot ex. FFF eller AIK. 
Vi har en TV - expert i området, som hävdar att det troligtvis är den undermåliga fotbollen som FFF och AIK spelar, som är en troliga orsak till att TV:n har gått sönder.
Fotbollssektionen får starkt överväga dessa kvalitetskrav inför nästa år, om vi skall köpa en ny TV.  Vår TV är av fabrikat LG och dess PIX måste ha ett visst antal direktpass i en match för att hålla säsongen ut. Då går det inte att visa sådana lag som Falkenberg och AIK då de inte har en aning om vad ett direktpass är för något.
Ha en riktigt trevlig höst-vinter-vår tills vi ses på Gröningen nästa fotbollsäsong.
 Fotbollssektionen
genom
Rune Petersson

Kan din TV-bild se ut så här ibland? 

Publicerad 20200817

Den är många stugägare  vid det här laget, som har kommit till mig och berättat att deras tv-bild är dålig. Jag är ju enbart webbansvarig i föreningen, men har ändå försökt att ta reda på mer om det hela. Var därför i kontakt med Teracom, som har hand om de marksända TV-kanalerna. Det är då främst SVT1, SVT2 och TV4.

Fick reda på följande:

 1. Under de senaste veckorna med högtryck och mycket varmt väder har detta påverkat sändningarna i det marksända tv-nätet. Det kan då förekomma klimatfenomen som leder till onormala vågutbredningsförhållanden, s.k. troposfärisk vågutbredning. Dessa störningar går ej att filtrera bort eller åtgärda på något annat sätt, enligt Teracom. Det kan ex. yttra sig som att bilden ser ut som ett enda stort pussel.
   
 2. I maj förra året la man om kanalfrekvenserna i Halland bl.a. beroende på störningar från danska TV-utsändningar. Tidigare låg en del av kanalerna på VHF-bandet. Sedan maj förra året ligger alla gratiskanaler istället på UHF-bandet. Detta innebär att, om du har en mycket gammal TV-antenn för enbart VHF, så måste du tyvärr byta ut denna till UHF.
   
 3. Ett annat råd som vi fick från Teracom, är att om man inte på länge har gjort en kanalsökning på sin TV, så bör man göra det.

 
Tilläggas kan att detta är den information jag fick av Teracom och som jag sedan, med reservation för min låga kompetens inom området, har försökt att återge. Jag vill också uppmärksamma alla på att jag i detta sammanhang enbart har rollen som budbärare (Den som man enligt hävd inte skall skjuta på).

Hälsningar
Bosse Andersson
webbansvarig

Storbilds – TV

Publicerad 20200806

Som de flesta medlemmar känner till så förfogar föreningen över en storbilds-TV på Gröningens scen. Denna används för att vi medlemmar i föreningen tillsammans skall kunna titta på idrottsevenemang såsom friidrott, fotboll (OS, VM, EM m.m.) Det har också visats  s.k. ”regnfilmer” för barnen. Har du önskemål, förslag eller idéer om vad du vill att vi visar  för våra medlemmar?
Hör  då av dig till Rune Peterson.
mobil:  070-561 98 97 eller
mail:  rune@tyludden.se

 

Brevutbärning - Tyludden

Publicerad 20200806

På sommaren delar ju PostNord ut brev i varje stugas brevlåda innanför bommarna. Från och med  måndag i vecka 34 (17 augusti) upphör detta. Då delas posten istället ut till varje områ
des samlingsbrevlåda

 

Har du betalat din uthyrningsavgift

Publicerad 20200731

Styrelsen har uppmärksammats på att många medlemmar hyr ut sina stugor via förmedlingsstjänster såsom stugförmedling, Airbnb, Blocket, Stugknuten etc. Av dessa föreningens stuguthyrare / medlemmar är det många som inte betalar in sin uthyrningsavgift.
Precis som den vanliga årsavgiften för stugan är uthyrningsavgiften beslutad av medlemmarna i vår förening. Det är en avgift man erlägger när man hyr ut sin stuga!
Vi är tacksamma om dessa medlemmar betalar in sin uthyrningsavgift.

Hälsningar från styrelsen.

Styrelsens rapport om årsstämma 2020

Publicerad  20200731

Föreningens medlemma visade genom det höga valdeltagandet (183 st.) i online-röstningen att de ville delta på det enda sätt som var möjligt idag

Styrelsens rapport innehåller tre delar.

a.  Ett sedvanligt protokoll om än från en mycket annorlunda årsstämma. Till protokollet....

b,  Resultatet av online-röstningen.     Till resultatet....

c.  I formuläret till online-röstningen fanns en ruta med möjlighet för den röstande att lägga in synpunkter i fritext. Styrelsen gör här skriftliga svar på flera av dessa synpunkterna. Detta för att alla medlemmar skall kunna ta del  av dessa frågor. 
Till styrelsens svar....

Med vänlig hälsning
Hans Glawing
ordförande

 

Fjärrkontroll till bommarna

Publicerad 20200628

Är du ute efter att köpa en fjärrkontroll till bommarna? Så här gör du........... !
Läs mer om fjärrkontroller.......

 

Tyluddens årsstämma 2020

Publiserad 20200724

Styrelsen har nu haft en årsstämma av det annorlunda slaget. Föreningens medlemma visade genom det höga valdeltagandet (183 st.) att de vill delta på det enda sätt som är möjligt idag

Styrelsen arbetar nu med att skriva svar på de många frågor som ställdes vid omröstningen och ber att få återkomma när allt är klart.

Med vänlig hälsning
Hans Glawing
ordförande

 

Online-röstning avslutad

Publicerad 20200622

Klockan 24.00 söndagen den 21 juni avslutades online-röstningen inför Tyluddens årsstämma. Röstningen hade då pågått sedan kvällen den 31 maj, vilket gör totalt 21 dagar. Under denna tid har inte mindre än 183 stycken utnyttjat sin möjlighet att rösta digitalt på nätet. Det är mer än hälften av alla röstberättigade stugägare. Det är 50 % fler än på någon ”vanlig”  årsstämma de senaste tre åren.

ETT STORT TACK till alla er medlemmar som visat sin vilja till delaktighet i vår förenings verksamhet. En delaktighet, så långt det nu är praktiskt möjligt, med nuvarande Corona - restriktioner.
Idag måndag har röstresultatet samt de frågeställningar som medlemmarna ställde överlämnats till styrelsen. Man kan lugnt säga att styrelsen har fått ett stabilt underlag att förvalta och skall utifrån det genomföra den speciella årsstämma de skall anordna. Givetvis kommer det sedan ett protokoll i vanlig ordning, som vi medlemmar kommer att kunna ta del av.

Mvh

Styrelsen gm Hans Glawing
Bosse Andersson, webbansvarig

 

Funktionsgruppen utökas

Publicerat 20200621

För att få ett bättre fokus på städningen av våra hygienutrymmen, så har funktionsgruppen utökats med två nya ansvariga för detta. Det är till dessa två, Ulla-Britt & Birgitta du vänder dig med synpunkter.

Läs mer.....

 

Städning av hygienutrymmen

Publicerat 20200618

Med anledning av protestlistor om dålig städning vill vi meddela följande.

Inga och jag tillsammans med Ulla-Britt och Birgitta hade idag den 17/6 ett möte med städfirmans VD och en ny städare.

Vi gick igenom våra klagomål och redogjorde vad som inte fungerat när det gäller städningen av våra hygienanläggningar. Städfirmans VD Nina bad om ursäkt för den bristfälliga städning som utförts på sista tiden. 

Inga, Ulla-Britt och Birgitta förklarade vad missnöjet bestod i och gick igenom hur vi ville att städningen skulle utföras. Den nya städerskan var närvarande och förstod vad vi ville få utfört.

Under sommaren kommer de att städa oftare för att minimera risken för smitta av coronaviruset.

Dock gäller fortfarande att vi alla hjälps åt att hålla rent. Viruset är rätt aggressivt. Ingen fritas från sitt personliga ansvar.

Vi gick även igenom andra vidhängande uppgifter som påfyllnad av tvålkoppar och pappershanddukar.

Vi diskuterade även nya städmaterial och nya duschförhängen bl.a.

Vi kommer att få en offert på allt detta för att ta ställning till kostnaden.

Ligger priset inom rimliga gränser var vi överens om att ge städfirman en ny chans.

Med hälsningar
Hans och Inga.

 

Om invasiva växter

Publicerad 20200615
På förekommen anledning meddelas.

Ni som avverkar invasiva växten Parkslide skall slänga avfallet i våra blå containers för brännbart avfall  Inte i komposthögarna.

När man avverkat måste man hålla koll på skotten som växer upp och klippa dessa omgående. De förser nämligen rötterna med näring. Skotten skall också slängas i container för brännbart. Vi har fått besked från kommunen att dom inte har för avsikt att sanera Parkslide på sin mark. Finns inga pengar.
Hjälp till med detta är ni snälla.
Läs om vad Parkslide är......

Med vänlig hälsning
Hans Glawing
ordförande

 

Årsstämman 2020 online - röstning

Publicerad 20200601

Årsstämman 2020 blir inte sig lik nån annan som varit. En ny tillfällig lag ger oss möjlighet att genomföra de viktigaste punkterna i digital form - röstning online på nätet.
Idag skickades det ut ett nyhetsbrev från styrelsen med information om hur röstningen går till och vilka länkar som är aktuella. Röstningen pågår fram till söndagen den 21 juni kl. 24.00.
Har du som stugägare inte fått detta mail, hör av dig till webbansvarig Bosse Andersson bosse@@tyludden.se

Vi saknar e-postadresser

Publicerad 20200526 

Inför årets årsstämma skall vi skicka ut information till våra medlemmar via e-post.Trots ett ihärdigt och idogt arbete i bästa Wallanderstil så är det fortfarande ett litet antal medlemmar som vi saknar uppgifter om.

De saknade adresserna är:

112, 114, 188
206, 211, 212, 213, 219, 237, 244, 256
334, 348, 353
406, 413
516, 518

Äger du någon av dessa stugorna?
Anmäl dina uppgifter här...

Du kan också maila till: bosse@tyludden.se

Midsommarfirandet i år

Publicerat 20200526

P.g.a. de restriktioner som Folkhälsomyndigheten har gett, så blir det i år inget midsommarfirande i föreningens regi på Gröningen. Vi får alla istället nära  en from förhoppningen om midsommaren 2021.
Här är dock ett tips för att kunna stå ut så länge. Sanning att säga så har vi en liten kulturskatt på vår hemsida, tyludden.se.
Här finns det fotogallerier från vårt midsommarfirande på Gröningen från de senaste 15 åren. Här kan du botanisera (passar väl bra att göra i midsommar) bland hela 2 934 stycken foton. Här finns det en unik möjlighet för oss att kanske kunna insupa (förlåt !) lite midsommarkänsla även i år.
Med vänlig hälsning
Styrelsen gm
Hans Glawing
ordförande

Information från styrelsen

Publicerad 20200524

Policy om utnyttjande av föreningens mark närmast fritidshus på område 1:24 och 1:25.

All mark på fastigheterna 1:24 och 1:25 tillhör föreningen Tyuddens Fritidsby Ekonomisk Förening.
Detta gäller all mark utanför fritidshuset.

Styrelsen har inte lämnats möjlighet att arbeta fram en policy gällande utnyttjande av mark närmast fritidshus till årsmötet 2020.

Räddningstjänsten Halmstad skall inspektera området 1:24 och 1:25 och lämna ett dokument för hur räddningsvägar skall se ut inom området. Detta dokument har inte kommit till styrelsen ännu. Därför har policydokumentet inte blivit klart.                  

Styrelsen rekommenderar att inga markarbeten påbörjas (enligt tidigare information från ordförande) innan policyn finns på plats i föreningen

Om uthyrning i sommar

Publicerad 20200524

Styrelsen rekommenderar att medlemmarna betänker eventuell uthyrning av sina fritidshus denna sommaren 2020.

Rekommendationen är beslutad med tanke på Folkhälsomyndighetens tidigare rekommendation om att alla behöver hjälpa till att dämpa spridningstakten av covid-19 i Sverige.

Vi alla behöver tänka igenom om resor verkligen är nödvändiga att genomföra.
Respektera varandra med att hålla avstånd och tvätta händerna.

Ta väl hand om er och varandra!

// Styrelsen

Meddelande från vår ordförande

Publicerad 2020028

Vad som står på hemsidan med röda rubriker gäller fortfarande. Smittrisken är inte över och vi uppmanas av Folkhälsomyndigheten att följa deras bestämmelser. Personligt ansvar är av yttersta vikt.

Årsmötet den 21/7 blir med största sannolikhet inställt. Kommer att ersättas med något annat. Detta återkommer jag till. Tänk dock på att motioner skall vara inne senast den 8/5.

Det blir ingen utdelning av fjärrkontroller den 1/5. Återkommer om nytt datum. Några nya bommar sätts heller inte upp förrän fjärrkontrollerna är utdelade.

Med hälsning från
Hans Glawing
ordförande

Brev från vår ordförande

Publicerad 20200416

Det har kommit ett brev från vår ordförande Hans Gawling. Beskriver läget idag i föreninge i dessai Coronatider.
Till brevet....

 

Våra hygienutrymmen

Publicerad 20200409

För er som valt att inte följa Folkmyndighetens, statsministerns och kungens råd om resor ber vi er ALLA stugägare att notera enligt nedan. Att tänka på vid besök i hygienanläggning.
Vi i styrelsen vill ännu en gång påpeka vikten av att sköta hygienen i våra hygienanläggningar, där risken för smittspridning av Coronavirus kan vara mycket stor.
Tänk på handtvätt och torka av alla ytor/handtag som ni tagit i.
Önskan är ju att vi inte ska sprida någon smitta vidare!

Styrelsen
gm/Hans Glawing

GLAD PÅSK!

Ny vattenansvarig utsedd

Publicerad 20200408

Från och med nu är Tommy Salomonsson, stuga 455 vår nye vattenansvarige. Vi har gjort en omfördelning av arbetsuppgifterna, så att spridningen blir bättre. Tommy, som är rörläggare till yrket, stämmer nog lite bättre som ansvarig för vattnet. Behöver du hjälp med att ex. stänga vattnet för någon reparation eller nybyggnad, kontakta Tommy tel. 0708-328117.
 Rune Petersson

Funktionsansvarig.

Vattenpåsättning är klar

Publicerad 20200328

Vattnet i område 1:24 är nu påsatt. 
Ett stort TACK till Tommy Salomonsson som höll i jobbet i år. Ett tack också till det gäng som var behjälpliga med att gå från stuga till stuga för att lyssna efter eventuella vattenläckor. Allt fungerade väl förutom ett par stugor som inte gjort hemläxan i år heller d.v.s stängt huvudkranen till stugan innan vattnet sattes på. 

Ett av vår moderna tids säkraste vårtecken

Publicerad 20200326

Om man säger så att det handlar nu inte om snödroppar, krokus eller andra vårblommor. Vad kan det då vara?
Jo det är att Internetuppkopplingen på Gröningen nu är tillbaka. Surfingsäsongen i Tylösand är alltså nu igång.

Viktig information från styrelsen mars 2020

Publicerad 20200326

Det har kommit ett brev med viktig information från styrelsen. Det handlar bl.a. om hur beter oss i våra hygienutrymmen så här i Coronatider och ändrade tider för utlämning av fjärrkontroller till bommarna.
Till brevet.....

Komplettering till ovanstående

Publicerat 20200405

Förutom att du tar med eget städmaterial när du besöker hygienanläggningarna så uppmanar jag dig att även ta med egen tvål och handduk.

Detta är en självklarhet i dessa corona tider. Du vill inte bli smittad av andra och inte heller smitta andra.

Tänk till och var rädda om varandra.

Många hälsningar

Hans/ordf.

 

Ordföranden har ordet mars 2020

Publicerad 20200321

Detta brev handlar bl.a. om den inställda städdagen, nya bommar och nycklar m.m
Till brevet 

Vattenpåsättning lördag 28 mars

Publicerad 20200321

Vattnet öppnas kl. 10.00. Stugans huvudkran måste vara stängd senast kl. 9.00.Så här går det till: Ett erfaret gäng sköter själva vattenpåsättningen för ett begränsat område i taget. Övrigas uppgift är att gå utanför varje stuga och lyssna efter ev. vattenläckage.
Under flera år har det varit i stort sett samma  medlemmar (äldre) som varit med. Det är nu hög tid att påbörja ett generationsskifte. Därför ser vi i år gärna att fler yngre medlemmar ställer upp och hjälper till. Det är inget svårt att vara med, Har du möjlighet att vara med så samlas vi kl. 9.45 vid de nedre toaletterna.
Välkomna
Vattenansvarig
Rune Petersson

Fototävling för år 2020

Publicerad 20200321

Vår tidning Tylisten utlyste i år en fototävling på temat bilder tagna utmed Prins Bertils stig. Som vanligt får vinnaren, förutom trisslotter, äran att pryda förstasidan på nästa års Tylisten.
Tävlingsbidrag skickas till Tylistens redaktörer  via epost till  tylisten@tyludden.se.
Vi ser fram mot många bidrag,
Hälsningar från Tylisten-redaktörerna
Mia Karlsson & Anna Lindholm

Fototävling för år 2019

Publicerad 20200321

Temat för Tyluddens fototävling sommaren 2019 var "Vårt gamla Tyludden fritidsby”. Vinnarbilden publicerades i årets Tylisten.
Till vinnarbilden..

Ett säkert vårtecken

Publicerad 20200318

Nu är vår medlemstidning Tylisten på väg ut till alla medlemmar per post. Tillsammans med denna skickas även årsredoviningen och en faktura med årsavgiften.
Har inte detta nått dig så kan det hända att du kanske missat att adressändra.
Till Tylisten....
Till årsredovisningen...
Till adressändring...

Funktionsansvarige meddelar

Publicerad 20200315

Det har kommit ett meddelande från Rune Petersson. Det handlar om stormen, sophantering och hur det är att bli "papperslös."
Läs mer....

Tylisten är lite försenad

Publicerad 20200312

Tyvärr så uppstod det problem vid tryckningen av årets upplaga av Tylisten. Detta innebär att dess utskick till er medlemmar har blivit lite försenad, men den som väntar på något gott....

Vår ordförande har ordet...

Publicerad 20200221

Det har kommit ett nytt brev från vår ordförande Hans Glawing.
Till brevet...

Nya vägbommar.  Nyckelbyte 500-området.

Publicerad 20200218

Ytterligare två elektriska fjärrstyrda vägbommar kommer efter påsk att monteras i Tyluddens Fritidsby. Fjärrkontroll kostar 375 kr/st.
Dessutom sker det ett nyckelbyte för tvättstuga och förråd på 500-området.
Nyckelkostnad 100 kr.
Länk till mer information.....

Vattenpåsättning

Publicerad 20200127

Det är några som frågat om när vi öppnar vattnet, och här kommer en datuminformation.
Lördagen den 28 mars öppnas vattnet.
Mer info om detta kommer i slutet av mars.
Hälsningar
Rune Petersson
Vattenansvarig

Stormen Ciara och Tyludden

Publicerad 20200210

Funktionsgruppens huvudansvarige Rune Peterson har lämnat följa rapport till tyludden.se:
Efter att gjort en rundvandring i området kan jag med glädje konstatera att inget är skadat efter stormen Ciara. Vi har blivit mycket förskonade, då själva stormen inte berörde oss så mycket. Enligt min bedömning var det högst kuling över Tyludden.
Däremot är det mindre roligt att se en skräphög i skogen nere vid 400 - områdets gräns mot skogen, som skiljer oss från Trången. Är det någon som känner på sig att det är nog är du som slängt skräp där, så ta gärna bort det.
För övrigt så ser jag återigen fram emot en underbar sommarsäsong i vårt älskade Tyludden.

Tylisten - ett säkert vårtecken

Publicerad 20200129

Nu är det strax dags för att årets Tylisten skall skickas ut till alla medlemmar. För att det skall fungera så förutsätter det att du som medlem har registrerat din aktuella boendeadress.

Vet du med dig att du flyttat utan att adressändra hos vår kassör - gör det genast!

Efterlysning !

Publicerad 20200123

Styrelsen gör här en efterlysning efter medlemmar som kan tänka sig att vara delaktiga i en aktivitetsgrupp.
Det handlar om en grupp personer, som skall hålla i föreningens aktiviteter och det till att börja med under sommaren 2020.

Vi har redan två medlemmar som har
åtagit sig att hålla i gruppen.
Är du intresserad av att vara med i gruppen?Maila då till någon av adressera nedan.

Sofia Svensson,  sofia@tyludden.se 
Ellinor Törmqvist,  ellinor@tyludden.se

Ordföranden har ordet
med en innerlig julhälsning

Publicerad 20191216

Här kan du ta del av ett brev från vår ordförande.  Till brevet....

Styrelsen vill också önska alla medlemmar 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Luftvärmepump - vad gäller?

Publicerad 20191130

Här kommer nu ett dokument om vilka regler som gäller för dig som vill installera en luftvärmepump i område 1:24 och 1:25.

Till dokumentet...

Vintersäsong

Publicerad 20191118

Nu är det Vintersäsong i Tyluddens Fritidsby. Det innebär att vi stängt vattnet, vilket skedde söndagen den 17 november. Arbetet flöt fint som vi säger i dessa sammanhang. Vi var några stycken som hjälptes åt och ett tack till Bengt-Åke, Peter, Magnus och Tommy.
Det är ganska odramatiskt med stängningen jämfört med öppningen, så det behövs inte mer folk till detta.

Vintersäsong innebär att allmänna utrymmen som duschar, toaletter och tvättstugor är stängda. HCP-toletten med dusch är dock öppen. Det finns ingen avtalad städning under vintersäsongen, så en allmän uppmaning är: Snälla, städa upp efter er. Jag citerar vår förbundskapten i fotboll Janne Andersson: "Jag begriper inte varför man slänger saker på golvet när det finns papperskorgar" . 
Även bommarna mot Tjuvahålan och den stora kommunala parkeringen hålls stängda över vintern. Anledningen är att flera stugägare känner en trygghet i att bommarna är stängda. För att komma in med bil på området krävs en tagg som erhålles av Robert Henriksson  stuga 445.
Varma goa vintersäsongshälsningar
från er Vattuman
Rune Petersson

Kör bort dina takpannor !

Publicerad 20191111

Till alla stugägare på 500-området.
Vårt förråd börjar nu bli fullt med gamla takpannor. Om ni vid ombyggnad etc. tar bort eventuella takpannor får ni köra dom till ÅVC.

I förrådet skall i huvudsak finnas plats för våra gemensamma verktyg och maskiner och skall inte användas som någon typ av skräpförråd.

Tacksam om ni som lagt dit takpannor på sistone tar bort dessa och forslar dom till ÅVC.

Med vänlig hälsning
Hans Glawing
ordförande

Vintern är här

Publicerad 20191104

Vattnet stängs av söndagen den 17 november klockan 12. Arbetet beräknas hålla på till ungefär klockan 14.
Samtidigt stängs även internet på Gröningen av för säsongen
Hälsningar 
Rune Petersson
vattenansvarig

Novemberbrev från Hans

Publicerad 20191102

Så här precis i novembers allra första dagar kommer ett brev med information från vår ordförande Hans Glawing.

Till Hans brev…

Nytt brev från vår ordförande

Publicerad 20190929

Här kommer ett nytt brev med information från vår ordförande Hans Glawing.

Till Hans brev...

Ladda bilen när du är i stugan?

Publicerad 20190922

På förekommen anledning så vill vi meddela att laddning av elbil inte är tillåtet vare sig bilen står innanför eller utanför vårt område och laddar med förlängningskabel. Orsak finns att läsa i bifogade skrift från elsäkerhetsverket.

Vill samtidigt meddela att styrelsen jobbar med HEM om uppsättning av laddstolpar någonstans vid dom stora parkeringarna.
Styrelsen / gm Hans Glawing

Till Elsäkerhetsverkets dokument

Tyluddens aktivitetsgrupp

Publicerad 20190903

Det har bildats en aktivitetsgrupp i föreningen. Dess uppgift kommer att vara att samordna trivselaktivitet för föreningens medlemmar.

Gruppen består idag av tre medlemmar:
Ellinor Törnqvist , stuga 234
Anna Lena Rosen, stuga 358
Sofia Svensson, stuga 405

Exempel på arrangemang är midsommarfirande, musikunderhållning, storbilds-TV, dans, övernattning med barnen på Gröningen.

Är du intresserad av att hjälpa till så hö av dig till gruppen. Det är inte meningen att de skall göra allt.
Kontaktuppgifter finns längst upp under Organisation > Funktionsgrupp

Brev från vår ordförande

Pulicerad  20190815

Hans Glawing har skrivit ett brev till oss medlemmar i Tyluddens Fritidsby.

Till brevet och bilagan....

Bilder från "Sommarnatt på Gröningen"

Publicerad 20190808

Detta var andra sommaren något sådant här anordnas för barnen i Tyluddens Fritidsby. Det var många olika aktiviteter bl.a. att göra teckningar, åka vattenrutschkana, hoppa i hoppborg, grilla korv, poppa popcorn och inte minst, att ha skattjakt, när det blivit mörkt i skogen. 
Ett stort TACK till initiativtagarna och de huvudansvariga för det hela som var Anna-Lena & Fredrik Rosén, stuga 459. Ett tack även till de vuxna som ställde upp och hjälpte till för att ro det hela iland. Det handlade bl.a. om att yla i mörka skogen till att dyka upp som skogstroll på samma ställe.

Till bilderna...

Webbkameran på stranden

Publicerad 20190803

Vi har under lång tid varit utan webbkameran på stranden. När den nu är tillbaka är den ännu bättre - den visar rörliga bilder.

Till webbkamera på stranden.
Till d:o på Solgården

Hjärt- och lungräddning ( HLR )

Publicerad 20190721

Vår förening erbjuder nu våra medlemmar en unik möjlighet att gå en livsviktig utbildning.
Du lär dig nämligen att använda de hjärtstartare som föreningen har satsat på att köpa in. En satsning som förutsätter att  kanske just du kan använda den.

Boka redan nu in den fredagen den 26/7 och tisdagen den 30/7 i din kalender. 
Båda dagarna kl. 9.30 på Gröningen.

Till affischen....

Åter igen till dessa glasigloos

Publicerad 20190715

Det är stora problem vid våra glasigloos.
Brev från Hans Glawing

Till brevet...

Svar från Hem i ärendet

Publicerad 20190719

Det har kommit ett mailsvar från Hem 

Till mailsvaret

Protokollet från årsmötet är klart

Publicerad 20190708

Nu kan du redan ta del av vad som avhandlades och beslutades på vår årsstämma i midsomras.

Årsmötesprotokoll 2019

Soliga bilder från midsommar

Publicerad 201906

När jag som fotograferat lägger upp dessa bilder, står regnet som spön i backen. Då är det härligt att titta på vårt soliga midsommarfirande på Gröningen.
De hittar dem alltid i översta menyn under " OM TYLUDDEN > Bilder "  eller som nu genom en  Direktlänk till bilderna....

Äntligen - bilder från städdag

Publicerad 20190701

Dessa bilder är av olika anledningar rejält försenade. Men som man säger ibland, Den som väntar på något gott....
Direktlänk...

Aktivitets- och verksamhetsplan

Publicerad 20190705

Nu har det kommit ut en aktuell aktivitetsplan och även den verksamhetsplan, som antogs på årsstämman finns nu att tillgå. 
Länkar till dem finns under menyn Dokument.
Samtliga datum är även inlagda i 
kalendern för Tyludden.

Information från Hem

Publicerad 20190701

Inom Halmstad kommun använder man sig nu av optisk sortering av hushållsavfallet. Detta innebär att matavfall skall läggas i gröna plastpåsar. Rullar med gröna påsar finns i de flesta matbutikerna samt på Hem:s fem återvinningscentraler.
Länk till Hem....

Uniqum uppträdde på Tyludden

Publicerad 20190701

Lördagen den 29 juni hade vi besök av showgruppen Uniqum. Trots hård konkurrens från VM-fotboll hade ett 60-tal personer bänkat sig på Gröningen med medhavd mat. Gruppen är verkligen unik, som namnet antyder. Man blandar musik och sång med sketcher, både roliga och allvarliga. Vi som var där fick en fin kväll.
Bilder från kvällen.

Från vår ordförande

Publicerat 20190624

Tack alla för ert deltagande i årsmötet. Det kom lite nya idéer, som är värda att jobba vidare med.

Vill bara med detta brev informera om att styrelsen har för avsikt att kolla igenom gångarna inom området för att snygga upp. Det är mycket viktigt att påpeka två saker.

 1. Gångarna är föreningens ansvar. Det betyder att kostnaderna för material etc. är styrelsens ansvar. Ber er därför vänta med åtgärder tills vi gjort en genomgång och föreslagit åtgärder.
 2. Det är dessutom viktigt att rätt material läggs i gångarna så att rullatorer och barnvagnar etc. kan ta sig fram utan besvär.

Arbetet med detta kan tidigast igångsättas i höst.

Med vänlig hälsning
Hans Gawling
/ordförande

Vår ordförande har ordet

Publicerat 20190619

Här kommer, som man brukar att säga, några väl valda ord från vår ordförande Hans Glawing.

Till brevet....

En motion inkommen till årsstämman.

Publicerad 20190612

Till Tyluddens årsstämma i midsommar har det  inkommit en motion. Den handlar om ett önskemål om en ansökan om planbesked för att öka byggnadshöjden.
Motionen i sin helhet och styrelsens svar finns på länken nedan.   
  Till motionen...

Midsommarafton på Gröningen

Publicerat 20190605

Kl. 10.00  
Träffas vi för att plocka blommor och löva Midsommarstången.
Alla är välkomna

Kl. 14.00  
Dans kring Midsommarstången till dragspel och sång. Godis till barnen.
Ta gärna med en kaffekorg och passa på att fika!

VÄLKOMNA

Riktlinjer - brandsäkerhet

Publicerad 20190603

Räddningstjänsten i Halmstad har utkommit med nya riktlinjer för brandsäkerhet.
Det handlar om tre saker:

 • Entresol / loftplan
 • Skydd mot brandspridning mellan byggnader.
 • Lag om skydd mot olyckor

Nedan finns en direktlänk till dokumentet.
Nås annars alltid i menyn överst under DOKUMENT > Brandsäkerhet
Direktlänk till dokumentet..

Kallelse & dagordning - årsstämma

Publicerad 20190531

Årsstämman för Tyluddens Fritidsbys Ekonomiska förening äger rum söndagen
den 23 juni klockan 10.00.
Här finner du en kallelse och en dagordning att läsa och möjlighet att skriva ut.

Länk till kallelse och dagordning

Gröningen den 29 juni

Publicerat 20190531

Den 29 juni blir det en helkväll för alla på Gröningen. Uniqum återkommer med en ny show. Den heter "Var god dröj".
Egen mat och dryck medtages.
Start kl 18, allsång till måltiden och sedan blir det show. Ingen entréavgift.
Hjärtligt välkomna!
Styrelsen

Postutbärning

Publicerad 20190519

Det har kommit en fråga till vår hemsida när postutdelningen  till våra brevlådor inne i området börjar. Vid kontakt med Post Nord uppger de att fr.o.m. vecka 25 den 17 juni. Fram tills dess gäller samlingsbrevlådor.
Detta är bra att känna till om du ex. planerar att få din post eftersänd.

Missnöjet växer hos stugägare - vill slippa kostnad för ÅVC-besök

Publicerad 20190512

Detta var rubriken på en förhållandevis stor och framskjuten tidningsartikel i Hallandsposten den 12 maj. Den blev till på vår styrelses föredömliga  initiativ och speglade, på ett bra sätt, sopavgiftens uppenbara orimlighet.

Tyvärr fungerar bara nedanstående länk för dig som är prenumerant. Vid kontakt med HP, så förvägrades vi att , här på hemsidan, ge tillgång även till icke prenumeranter. Lite snarstucket kan tyckas. Om inte annat - dålig PR.
Till HP-artikel

 Ordföranden har ordet

Publicerad 20190425

Det har kommit ett brev till oss medlemmar från vår ordförande Hans Gawling.
Länk till Hans brev

Sicken städdag

Publicerad 20190419

Här kommer ett rykande färsk brev från vår städgeneral Rune Peterson. Det innehåller ett stort TACK till alla som var med på städdagen idag. Sanningen att säga. Det bor en driven kåsör i vår städgeneral....
Länk till Runes brev....

Angående sopavgiften

Publicerad 2019-04-05

Så har vi återigen fått en faktura från HEM på 1010:- som gäller hushållsavfall (som dom kallar det)

Detta är den avgift som vi kämpar med att HEM ska sluta fakturera. För det fösta gäller det inte hushållsavfall utan för 15 fria besök på ÅVC. Hushållsavfall dvs våra blå containers betalar förening via årsavgiften från varje medlem. Detta rör sig om c.a 100 000-150 000:-/år. Från styrelsens sida jobbar vi med att få HEM att inse att avgiften på 1010:- är en alldeles för hög avgift för dom få besök som vi gör på ÅVC. Vi har gjort uppvaktning både hos kommunalrådet och HEM:s högsta ledning. Ännu har detta inte gett något resultat med vi jobbar vidare.

Avgiften som sådan är helt orimlig då det visar sig i den enkät undersökningen jag gjorde i höstas att dom flesta har inget behov av att besöka ÅVC. Genomsnittet per stuga vid enkäten visade att vi besöker ÅVC 1,2 ggr/stuga 2018.

Så för tillfället kan jag inte göra annat än att ni betalar fakturan till HEM för att undvika problem.

Med vänlig hälsning

Hans Glawing
ordförande

Vattnet är nu på - vårtecken # 1

Publicerad 20190331

Detta är nog vårt områdes säkraste vårtecken. Lördagen den 30 mars skedde påsättningen av vattnet till våra stugor.
Information om detta och en hel del annat nyttigt från vår funktionsansvarige - Rune Peterson.  Länk till Runes brev

Internet är nu på - vårtecken # 2

Publicerad 20190331

Fortfarande är det förmodligen för kallt att surfa i havet. Däremot så har våren kommit så långt att det nu åter är möjligt att surfa på Gröningen igen. Dock inte i havet utan självklart menar vi här surfing på Internet.
Information om inloggning finns anslaget vid dansbanan. / webbansvarig

Städdag - Långfredagen 19 april

Publicerad 20190320

Denna dag hjälps vi åt att göra fint i vår stugby. Samling kl. 10.00 på Gröningen (1:24) eller stuga 533 (1:25).
Samling efteråt på Gröningen för korvgrillning och utlottning av priser.

Årsavgiften för 2019

Publicerad 20190320

Denna är i år 7.200 kronor. Betala senast den 30 april.  Mer om detta finns att läsa om i årets Tylisten. Länk till årets Tylisten.

Årsstämma i midsommar

Publicerad 20190320

Som brukligt är har Tyludden Fritidsby sin årsstämma i midsommarhelgen, närmare bestämt söndagen den 23 juni kl. 10.00 i Tylösands Hotell. 
Här på hemsidan finns de dokument som du behöver ha för att förbereda dig inför mötet.
Motioner skall vara inne senast den 10 maj.
Nominering av ledamot till styrelsen skall helst vara inne före den 1 juni.
För båda ändamålen finns det färdiga formulär att fylla i. Gå in under "FORMULÄR" i menyn längst upp på sidan

Fototävling sommaren 2019

Publicerad 20190318

Vi efterlyser bilder på ”vårt gamla Tyludden fritidsby”, såsom byggnader, olika händelser mm. Har du något, så skanna in det till oss: tylisten@tyludden.se eller kontakta Tylistenredaktörerna, Anna och Mia. 
Vinnarbilden pryder framsidan på 2020 års Tylisten och vinnaren belönas dessutom med trisslotter. 

Tävlingen "Årets djurbild" avgjord

Publicerad 20190318

Detta är den fototävling som ägde rum sommaren 2018. Tylistens redaktion har utsett en vinnare  
Denne vinnaren heter Hans Grunditz, stuga 355. Förutom äran av publiceringen i vårens nummer av Tylisten, så var priset trisslotter. Även tyludden.se skickar ett stort GRATTIS till Hans.
Länk till Vinnarbilden

Nytt brev från vår ordförande.

Publicerad 20190317

Hans Glawing har idag presenterat ett brev till oss medlemmar i Tyluddens Fritidsby.
Gå in i menyn överst på denna sida under
AKTUELLT > Ordföranden har ordet
Direktlänk

Reviderade dokument

Publicerat 20190307

Styrelsen har reviderat några viktiga dokument. Det handlar om Budget 2019, Miljöpolicy och Ordningsregler. Samtliga tre finns att läsa under rudriken "DOKUMENT" i menyn längst upp på hemsidan.

Årets Tylisten är nu ute

Publicerad 20190304

Vår medlemstidning Tylisten skall nu ha nått alla medlemmar. Det är första året som våra nya redaktörer Anna Egonsson, stuga 163 och Mia Karlsson, stuga 411 framställer Tylisten på egen hand. Från tyludden.se tackar vi och säger att ni har gjort ett fantastiskt bra jobb. 
Här på hemsidan finns Tylisten tillgänglig i digital form.
Direktlänk..

Vår ordförande låter meddela följande:

Publicerad 20190212
Hej
Nu är något på gång med vädret. Våren nalkas så sakteliga.

Det finns vissa saker som vi behöver påminna om:

 1. Ni som ännu inte satt upp brandvägg mot grannens stuga bör göra detta så fort som möjligt. Allt för att göra det så svårt som möjligt för ev. eld att sprida sig. Tänk på att du får skadeståndskrav från din granne om något skulle hända med hens stuga.
 2. Det ligger rivningsvirke lite här och där på våra områden. Du som inte tagit bort ditt skräp ber jag att du gör detta snarast.
 3. Står du i begrepp att göra renoveringar så se till att starta i god tid så du inte får panik när ”spikförbudet” närmar

I övrigt börja förbereda dig på en ny underbar vår/sommar/höst i vår kära stugby.

Med lite vårkänsla i kroppen 
hälsar

Hans
ordförande

Julhälsning från styrelsen

Publicerad 20181210

Styrelsen vill önska alla Tyluddens medlemmar

en riktigt GOD JUL

Ordföranden har ordet - nytt brev

Publicerad 20181210

Styrelsen har haft ett möte och vår ordförande Hans Glawing har därför publicerat ett nytt brev med information till föreningens medlemmar.
Till brevet....

Så här fungerar det.....

Publicerad 20181210

När det publiceras något nytt på vår hemsida så läggs det först  alltid här på startsidan.
Det läggs alltid även på Nyhetssidan som finns under rubriken AKTUELLT i menyn längst upp på sidan.
Efterhand som tas det mesta bort från startsidan, men på Nyhetssidan kan du alltid hitta det du eventuellt har missat. Allting är daterat och ligger i kronologisk ordning.

Mycket av materialet finns också samlat under respektive rubrik ex. Dokument, Gott och blandat, Ordföranden har ordet  m.m.

Vår fototävling

Publicerad 20181210

Tyluddens fototävling avslutades den 1 december. Tylistens redaktion har bestämt att resultatet av tävlingen publiceras i vårens nummer av Tylisten. Du får ge dig till tåls tills dess.

Sänkt extra avgift 2019.

Publicerad 20181120

Efter beskedet om de kraftigt höjda taxeringsvärdena för våra fastigheter Tyludden 1:24 och Tyludden 1:25 har styrelsen vidtagit ett antal åtgärder.

 1. Vi har begärt en omprövning av taxeringsbeslutet genom att skicka en skrivelse med frågor och motiveringar. Nu har vi fått Skatteverkets svar. Man har sänkt taxeringsvärdet på 1:24 till 106.307.000 från tidigare 117.000.000, dvs en minskning med 10.693.000. Skatteeffekten av detta blir minus 80.198 kr/år (225 kr/stuga och år). På de 3 år taxeringen gäller (2018-2020) innebär det en minskning med 240.594 kr.
 2. Vi har varit mycket återhållsamma på kostnadssidan (bl a senareläggning av underhållsarbeten) och har därigenom lyckats minska föreningens kostnader över förväntan i år.

Sammantaget medför dessa åtgärder att vi kommer att sänka uttaget av extra avgift 2019 till 700 kr. (Det är hälften av vi tidigare aviserat, 1.400 kr.) Fakturan som kommer i februari 2019 kommer att vara på 7.200 kr (700+årsavgift 6.500).

Inga Appelqvist
Kassör

Ordföranden har ordet - nytt brev

Publicerad 20181002

Vår ordförande Hans Glawing har publicerat ett nytt brev med information till föreningens medlemmar.
Till brevet....

Saxat ur årets  Tylisten

Publicerad 2018927

Ta fram er kamera eller mobiltelefon
och fota årets bild på ett djur. Det kan vara en hund, en igelkott, en ödla… Din bild kan komma att pryda framsidan i Tylisten. Dessutom trisslotter som vinster.

Och sen då......?
Sedan hände ingenting och tävlingen föll i glömska. Styrelsen tagit grepp om detta och nu gäller följande:

 • Tävlingstiden utsträcks till den 1 /12.
 • Skicka in bilden till  tylisten@tyludden.se.
 • Skall helst vara i bildformatet jpg.
 • Juryn består av Anna Egonsson och Mia Karlsson som är Tylistens redaktörer.
 • Trisslotter utdelas till de bästa bidragen.
 • Dessutom får vinnaren äran, att med sin vinnarbild, få pryda framsidan på 2019 års Tylisten.

Välkomna att skicka in era bidrag.
Styrelsen genom  Hans Glawing.

Extra avgift 2019 p.g.a. ny fastighetstaxering 2018

Publicerat 20180827

Se tidigare information nedan om fastighetstaxering 2018. Pga den nya taxeringen kommer föreningens fastighetsskatt redan 2018 att öka med ca 475.000 kr/år (till 1.094.000 kr).

På styrelsemöte 2018-08-18 togs beslutet att inte ta utnågon extra avgift 2018, utan klara skatten med återhållsamhet på kostnadssidan och tidigare vinst.

År 2019 kommer vi att ta ut en extra avgift på 1.400 kr / stuga. Fakturan som kommer i februari 2019 kommer att vara på 7.900 kr (1.400 + årsavgift 6.500).

Inga Appelqvist
Kassör

Brev från vår ordförande

Publicerad 20180822

Om funktionsansvariga

Det är andra året vi kört den nya organisationen med funktionsansvariga och det fungerar alldeles utmärkt i de flesta fall. Det finns klart alltid något undantag och det föranleder mig att förklara vad det innebär att vara funktionsansvarig inom ett visst område.

Funktionsansvariga är en grupp där varje person har tillfrågats av styrelsen om han/hon är intresserad av att jobba som ansvarig över ett visst område. Dessa har ett stort förtroende hos både styrelsen och stugägare, och arbetar helt ideellt. Det är en grupp härliga föreningsmänniskor, som tycker om att arbeta för vår förenings bästa och gör det gratis. De bör bemötas med både respekt och gott humör.

Vad skall då den ansvarige göra, frågar kanske någon. Jo, den ansvarige är styrelsens ögon och öron som t.ex. den lekplatsansvarige skall se till att hålla lekplatsen fräsch och hel. Byte av sand i sandlådan eller kolla så att inte redskap eller annan utrustning förfaller eller blir farliga. Allt ansvar om säkerheten på utrustningen ligger på styrelsen och hur barnen leker och stojar ligger på föräldraansvar och vuxenansvar. Det är alltså inte den lekplatsansvarige som ansvarar för att barnen inte springer på taken till lekstugorna, eller på annat sätt stör genom rop och skrik. Det är såväl ett föräldrar som vuxenansvar, att säga till barnen när det blir för mycket gap och skrik.

Använder du en iPad...?

Publicerad 20180728

Av de rapporter vi får från användare av denna hemsida, så vet vi följande:
I datorn (såväl Windows- som Macdator) funkar sidan bra. Samma sak i din mobil (Android- och iPhone) eftersom sidan där även anpassas för att visas i just en mobil.
Har du en iPad eller annan surfplatta anpassas visningen även då. 
Ett litet problem kan dock visa sig. När du skall öppna menyerna längst upp på sidan, måste du hela tiden klicka på den lilla pilen till höger och inte på texten. Vet man bara om detta, så funkar det helt OK.
Se vidare bilden ovan.

Totalt eldningsförbud i Halland

Publicerad 20180725

Under onsdagen skärps eldningsförbudet i Halmstads kommun och från eftermiddagen råder totalt förbud mot eldning utomhus. Det innebär att det även blir förbjudet att använda grillar på privata tomter. Även övriga kommuner i Halland skärper eldningsförbudet idag, vilket betyder att samma regler gäller i hela Halland,
Läs mer...

Livsviktig utbildning

Publicerat 20180724

Jag har varit på en livsviktig utbildning! På Gröningen träffades idag åtta  förväntansfulla medlemmar för att få ta del av utbildning i hjärt- & lungräddning.

Anna-Lena Rosén var instruktör i denna viktiga utbildning. Hon lärde ut, både teoretiskt och praktiskt, hur vi på bästa sätt kan ta hand om någon som fått hjärtstopp eller av annan anledning kan behöva upplivas med hjärt- & lungräddning. Vi fick kunskaper i vad som händer vid ett hjärtstopp och hur viktigt det är att ge hjärtkompressioner. Att ge hjärtkompressioner är ett slitsamt arbete, som kräver kunskap, styrka, uthållighet och lite rytm. Anna-Lena gick också igenom hur en hjärtstartare skall användas. Ingen kan göras fel. men alla kan göra något, var ett budskap som gick fram till oss alla. Innan vi avslutade den två timmar långa utbildningen lärde vi oss hur man placerar en person i stabilt sidoläge.

Jag hoppas att jag aldrig skall behöva använda mig av det jag lärt mig idag men känner mig redo om det händer att jag blir tvungen att använda mina kunskaper.

Föreningen har två hjärtstartare, en på 1:24 inne på handikapptoaletten samt en på 1:25 som sitter på utsidan av tvättstugan.

Jag önskar att fler medlemmar tar tillfället i akt att gå HLR utbildningen som bjuds inom föreningen. Titta efter utbildningstillfällena i kalendern på hemsidan. Det kan rädda liv!
//Eva-Lena Asplund, stuga 542

Bilder från "Sommarnatt på Gröningen"

Publicerad 20180723

Detta var första gången något sådant här anordnas för barnen i Tyluddens Frit. Hela 23 st. barn anmälde sig för att vara med. Det var många olika aktiviteter bl.a. att göra teckningar, spela brännboll, leka burkgömme, grilla korv och inte minst, att ha skattjakt. Skatten visade sig vara godispåsar till alla barnen.
Ett stort TACK till initiativtagarna och de huvudansvariga för det hela som var Anna-Lena & Fredrik Rosén, stuga 459. Ett tack även till de vuxna som ställde upp och hjälpte till för att ro det hela iland.
Till bilderna....

Ny fastighetstaxering 2018

Publicerad 20180718

Skatteverkets ny fastighetstaxering har nu delgivits oss. Här redogör vår kassör Inga Appelqvist för vad den nya taxeringen innebär. Hon skriver också om vilka mått och steg som styrelsen planerar att ta.
Läs mer......

Blodomloppet den 5/9

Publicerad 20180718

Löpartävlingen Blodomloppet anordnas i år i Tylösand. Start- och mål är placerats i närheten av vårt stugområde. Ett av loppen (5 km) går dessutom med en sträckning genom vårt stugområde.
Karta över 5 km-banans sträckning  
Karta över 10 km-banans sträckning

Rune Peterson om fotbolls-VM 

Publicerad 20180715

Så var då fotbolls-VM 2018 slut. Vi gratulerar självklart Frankrike, även om den övervägande delen av publiken på Gröningen höll på Kroatien i finalen. Det har varit fantastiska kvällar med gemensam fotboll och härlig stämning. När samtliga reste sig och sjöng vår nationalsång inför mötet med England, var det så man fick gåshud. Det var fullt hus på Sveriges matcher och den känslan när alla samlas kring något, som vi bryr oss om, är ovärderlig.
Den match som drog mest folk, var mot England och jag räknade in 78 TV-tittare på Gröningen. Tyvärr gick det inte vår väg den kvällen, och när besvikelsen lagt sig sände hela Gröningen en tacksamhetstanke till Janne och grabbarna, som gett oss så mycket glädje fram tills dess.
Vi var ändå rätt många som fortsatte att titta på matcherna efter att Sverige åkt ur och det var trots allt trevligt ändå. Det har uttrycks lite oro över att inte Gröningen används i större utsträckning, men detta engagemang i en fotbollstävling sopar undan alla tvivel. Nu är det i och för sig världens största idrottstävling och lilla Sverige var med, så det har klart varit en stark bidragande orsak till succén.
Jag tror på Gröningen som vår naturliga samlingsplats om vi bara hjälps åt att hitta nya uppslag och idéer.
Nu på fredag den 20:e  är det en ny grej på gång för barnen. Det är övernattning på Gröningen och här finns ett utmärkt tillfälle att lära barnen den härliga gemensamhetskänslan, som vi vuxna fick känna under fotbolls VM.
Ha det gott allesammans
önskar 
TV gubben

Protokoll från årsstämman klart

Publicerad 20180714

Protokollet från Tyluddens årsstämma i midsommarhelgen är nu tillgängligt för oss medlemmar.  Det är ett mycket utförligt och välskrivet protokoll. Detta till stor fördel för er som inte kunde närvara på mötet.
Alla årsmötesprotokoll ligger samlade under rubriken DOKUMENT i menyn.
Här är en direktlänk....

Bilder från kvällen med Uniqum

Publicerad 20180708

Här är bilder både från framträdandet och från "vimlet" framför scenen.
Länk till bilderna...

Sommarhälsning från Hans 

Publicerad 20180707

Här är ett brev med en sommarhälsning i text och bild från Tyluddens ordförande Hans Glawing.  Länk till brevet.....

Sommarnatt för barnen på Gröningen

Publicerad 20180706

Vi ska ha övernattning för alla sommarlediga barn på Gröningen -  fredagen den 20 juli
Vi bäddar under tak och om vill man tälta går det bra.

Start runt kl 18.30 vi grillar, äter och dricker lite gott och har kul ihop. Runt kl 21.00 får de barn som sover över stanna på Gröningen. Klockan 8.30 lördagsmorgon äter vi lättare frukost och avslutar. Det kommer finnas vuxna på Gröningen under hela natten ifall någon skulle vilja gå hem.

Ring eller maila om ni undrar över något!
Tel: 070 - 485 77 53   annalena.r.se@gmail.com

Ta med:
Sovgrejer, underlag, täcke kudde ev. tält, vattenflaska, tandborste.

Lapp med stugnummer och mobilnummer.

Det behövs hjälp vid korvgrillningen och frukosten !

/ Anna-Lena Rosén, stuga 459

Lär dig hjärt- och lungräddning !

Publicerad 20180706

Utbildning i HLR med hjärtstartare på Gröningen. För nybörjare och de som har gått utbildning tidigare. Vi går igenom grunderna och lär oss använda hjärtstartaren under enklare former.

Tisdag 24/7  kl. 10.00 samt kl 18.00

Tisdag 31/7  kl. 10.00 samt kl 18.00

(Fyra tillfällen med samma utbildning)

I år behövs ingen anmälan i förväg.
Det är bara att komma dit när det börjar.
Vid eventuella frågor - hör av dig till mig
via mail eller telefon.

Tel: 070 -485 77 53
Mail: annalena.r.se@gmail.com

/ Anna-Lena Rosén, stuga 459

Loppis på Gröningen

Publicerad 20180704

Det blir LOPPIS på Gröningen även i år. 

Söndagen den 15 juli äger den rum mellan 10.00 - 16.00.

Vill  du vara med och ha ett eget bord?

Kontakta Eva på 070 - 956 00 23

Välkommen att fynda.

Canasta på Gröningen

Publicerad 20180629

Varje torsdag  med början den 19/7 och efter det torsdagar i resten av juli och hela augusti. Vi kör igång kl. 13.00, men kom gärna 15 min innan.Vi spelar första spelet upp till 21.000 p. fram till fikat. Efter fikat spelar vi spelar andra spelet upp till 21.000 p.
Slut mellan 16-17.Var och en tar med egen fika.
Nybörjare är välkomna. Ta gärna med någon vän. 
Vid intresse kontakta Carita stuga 169. mobilnr: 070 - 653 41 37

Info om postutbärningen

Publicerad 20180625

Vid årsstämman uppkom frågor om postutbärningen till våra stugor.
Enligt information från PostNord i Halmstad så gäller följande:
Fr.o.m. vecka 25 och t.o.m. vecka 32 kör postbilen in och lägger posten i respektive stugas egen brevlåda. Före och efter denna period läggs all post i samlingsbrevlådorna.

En annan sak. Postadressen till din stuga rekommenderas idag att skrivas på detta sätt:

Förnamn Efternamn
Tyludden XXX (stugnr)
302 73 Halmstad

OBS detta är en ändring mot vad som gällde tidigare. Denna information finns alltid med längst ner i sidfoten på på vår hemsida.

Ett stort TACK från Rune Petersson

Publicerad 20180623

Återigen har vi genomfört vårt traditionella midsommarfirande. Fint väder och mycket folk bidrog till en strålande fest. Det har varit lite svårt att få fram sång och lekledare, men efter ett fantastiskt arbete av Bengt-Åke Sahlsgård löste det sig med bravur. Tack vare musikern Dan Ekström, som till sin hjälp hade sångare som  Elisabeth, Karin, Robert och Ninni och lekledare Ellinor, Carina och Anna-Lena blev det en stor succé. En stark bidragande orsak till den fina festen var alla dessa som på något sätt tagit fram björkris, klätt stången och till sist rest den till musik av Dan. Sist men inte minst. Bra jobbat snälla farbror Jörgen och snälla tant Inger som gav alla barn en godispåse, vilket för många var festens höjdpunkt. 
Ett stort tack till er alla som på något sätt bidragit till vårt fantastiskt fina midsommarfirande

Rune Petersson
Midsommarkordinator

Uniqum på Gröningen lördag 30 juni kl. 18

Välkommen till en unik upplevelse med Showgruppen Uniqum.
 •  ALLSÅNG
 • SHOW, Rock- och poplåtar med svenska texter varvas med sketcher. 
  (showen börjar 19.30 och varar ung. en timme).
 • DANS till Spotifylista

  Fri entré.
  Medtag egen mat och dryck.
  ( OBS inga grillar igång som tidigare annonserats ).
  Länk till affisch

Inkomna motioner till årsstämman

Publicerad 20180603

Det har inkommit nio stycken motioner som årsstämman i midsommarhelgen har att ta ställning till. Här kan du ta del av både motionerna och  styrelsens yttranden.  
Till motionerna...

Kommentar till styrelsens budgetförslag för 2019 

Publicerad 20180601

Budgeten ska beslutas på årsstämman 24 juni. Vi föreslår en medlemsavgift på 6.500 kr, vilket är oförändrat jämfört med 2018.

Den största osäkerheten i budgeten är fastighetsskatten. Vi kommer att få ett nytt taxeringsvärde 2018 för Tyludden 1:24 och 1:25. Besked kommer vid halvårsskiftet 2018.     Vi har i budgeten antagit en höjning med 26 %, vilket är vad höjningen generellt kommer att bli (2015 fick vi en höjning med 20 %). Budgeten innehåller även konsultkostnader / advokatkostnader för bl.a. stadgeöversyn påkallad av ny lagstiftning. Styrelsen har ambitionen att stärka föreningens ekonomi inför framtiden bl.a. genom att avsätta medel till en periodiseringsfond.    

Ta del av styrelsens budgetförslag......

Kallelse och dagordning

Publicerad 20180526

Här kan du redan nu ta del av kallelsen och dagordningen till föreningen årsstämman söndagen den 24 juni.  Läs mer......

Information om GDPR

Publicerad 20180523

Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen, General Data Protection Regulation,  GDPR, i kraft. Därför vill vi ge information över de personuppgifter som Tyludden fritidsby ekonomisk förening samlar in och lagrar om dig som stugägare.
Läs Tyluddens policydokument...."Ordföranden har ordet"

Publicerad 20180520

Det finns ett nytt brev från vår ordförande
Hans Glawing  Läs mer......

Får du inte våra nyhetsbrev?

Publicerad 20180507

Föreningen skickar då och då mail med nyheter och information till våra medlemmar. Får du inte några mail? Det kan bero på att vi saknar din mailadress! 
Fyll enkelt i formuläret här....

Hastighetsbegränsning

20180507

Vi har nu satt upp så kallade GÅFARTSSKYLTAR på infarterna till våra stugområden. För er som inte vet så innebär GÅFART att man inte får köra snabbare än en människa går. Detta blir allt vanligare i stadsmiljöer etc. Anledning till detta torde vara självklar. Det finns mycket barn som springer, cyklar och leker på och i närheten av gatorna i våra byar.
Respektera dessa skyltar så inga olyckor inträffar. /Hans Gawling

Bilder från städdagen redan klara

Publicerad 20180501

Undertecknad hade förhinder att fotografera på städdagen, som jag vanligtvis gör. Därför var jag mycket tacksam, för vår allas skull, att Pia Andersson, stuga 527, med rackarns kort varsel kunde hoppa in som vikarierande fotograf. Och det med den äran skall ni nu få se. Jag har nu redigerat och bilderna finns redan på hemsidan. /Bosse - webbansvarig.
Länk till städdagens bilder...

Medlemmarna bjuds på en helkväll

Publicerad 20180429

Lördagen den 30 juni skall du redan nu boka av i din kalender. Det blir en helkväll på Gröningen med grillning, show, allsång och dans.
På scenen står denna kväll Uniqum, som är en showgrupp från Göteborg.
Mer detaljerad info kommer här på hemsidan.
Läs redan nu mer om Uniqumshow....

Tankar kring städdagen av Rune

Publicerad 20180428

Återigen har en städdag genomförts och jag vill gärna delge er mina tankar kring det. 
Att få se alla dessa glada och arbetsvilliga människor är en härlig känsla. Vi hälsar på varandra med en värme som gör att städdagen har blivit en riktig familjedag. 

Det är klart att det ligger lite jobb i att allt skall funka, men det är faktiskt ett av de roligaste jobben man kan ha i vår förening. Det är inte svårt att jobba när man har sådana härliga medarbetare. Alla är positiva, och alla ställer upp med hela sitt hjärta. En gemytlig stämning råder och det gör det underbart att jobba tillsammans. 

Ett speciellt tack till Pia Andersson, stuga 527, som med kort varsel hoppade in som vikarierande fotograf. Resultatet kommer ni givetvis att få ta del av på hemsidan som vanligt. 
Jag kan inte låta bli att ge en extra tanke till våra "grill-tanter" som har sådan härlig glöd i allt vad de företar sig. Aldrig några problem och i år var korven särskild god p.g.a. ny grillmetod. I år grillades korvarna på tvären och det gav en alldeles speciell smak som höjde humöret ytterligare. Ett speciellt tack 
Än en gång. 
Härligt att jobba med er tycker
Städgeneralen Rune

Upprop från Rune Petersson

Publicerad 20180425

Vi har ett alldeles utmärkt bordtennisbord som bara står och väntar på att bli använt. 
Vi kommer att sätta fram det igen på städdagen. Min förhoppning är att det finns någon som kan ta tag i någon form av bordtennisspel. Kanske anordna ett seriespel över några omgångar i sommar. Eller om vi bara kör lite spontanpingis. I vilket fall som helst så måste någon se till att bordet är ok, och att det finns racket och bollar.
Känner du för detta och tror att du kan tillföra föreningen något med ditt engagemang, så hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig att komma igång.
Rune Petersson,  stuga 178 
tel: 070 - 561 98 97

En positiv nyhet från Hans 

Publicerad 20180425

I torsdags fixade Beje Karlsson, stuga 545, en spolbil som har rensat våra dagvattenrör. Det fanns mycket ”skit” i dom och nu rinner vattnet som det skall i brunnar etc. Tack vare Beje:s idoga arbete har vi lokaliserat problemen så att allt slutat med en hanterbar kostnad. Det känns skönt att det lösts sig på ett underbart sätt.
/ Hans Glaving

Tyluddens Fritidsby tar miljöansvar

Publicerad 20180420

I enlighet med vår miljöpolicy meddelar styrelsen att vi från och med nu anlitar ett Svanenmärkt städföretag som heter Städpulsen
Läs mer om Städpulsen....

Ordföranden har ordet - från Hans Glawing

Publicerad 20180419

Vår ordförande Hans Glawing har publicerat ett nytt brev.

Läs vårbrevet....

Surfing i Tylösand 🙂

Publicerad 20180409

Nu har stugföreningens gemensamma Internetuppkoppling (trådlös WiFi) på Gröningen kommit igång för säsongen. Uppgifter om användare och lösenord finns anslaget på plats.

Vattenöppnargänget har varit igång igen.

Publicerad 20180407

På ett mycket professionellt och tålmodigt sätt har gänget sett till att det blev vatten i stugbyn i år också. Vi hade bra flyt (om man kan säga så i det här sammanhanget), med endast två missöden med läckage i stugorna

Vi avlyssnar varje stuga efter att vattnet kommit på och det är ett stort jobb som kräver god hörsel och känsla för hur vatten beter sig. Det har vattenöppnargänget och de är en jättestor tillgång för vår förening.

Ett stort tack till alla ”lyssnare” från observatören

Rune Petersson
vattenansvarig

Felaktigt datum i Tylisten

Ett beklagligt fel hade insmugit sig i årets utskickade upplaga av Tylisten. Sista dagen för medlemmar att lämna in motioner till årsstämman är söndagen den 13 maj och inget annat.

En ansvarig för funktionsgruppen är nu utsedd.

Under en längre tid har föreningen sökt en ansvarige för funktionsgruppen. Denne har att leda gruppens arbete och vara en förbindelselänk mellan gruppen och styrelsen. Till sin hjälp har den ansvarige en grupp stugägare som har olika ansvarsområden. Denne person är nu utsedd och vi har nöjet att meddela att vår "gamle" ordförande Rune Peterson har tackat ja till denna ansvarsfulla och viktiga arbetsuppgift. Med den erfarenhet Rune besitter så finns det stora möjligheter för honom att "fylla ut kostymen"

Ny design - nya funktioner

Publicerad 20171217

Som ni säkert redan märkt, så har vi det stora nöjet att presentera en nyskapad webbplats med fler möjligheter och modernare design.

Förhoppningen är även att det skall bli lättare att hitta det man är letar efter. Vår webbplats tyludden.se fyller i sommar tretton år. Den har för varje år som gått fått en allt viktigare roll i föreningens verksamhet. Webbmaster har hela tiden varit Bosse Andersson, stuga 222.

Har du några åsikter om den nya sidan. Dela gärna med dig på vår Tyluddenblogg.

Vilken fin julklapp vi fått i vår förening.

Publicerad 20171217

Ett stort GRATTIS till Bosse, Inga, Eva-Lena och Nicko till ett strålande fint arbete med vår nya hemsida. Ni har genomfört ett mycket bra arbete. Nu ber vi er medlemmar att botanisera på hemsidan och bekanta er med alla finesser som finns där. Hittar ni något som verkar konstigt så låt oss veta det för åtgärd. 
Hans Glawing
/ordförande