Gått och blandat

Nej det är inte felstavat. Sidans rubrik vill säga att för det som ligger här så har dess bäst-före-datum så att säga gått ut. Allting ligger blandat med hänsyn till innehållet.  Dock ligger det samlat årsvis i kronologisk ordning.

Uniqumshow besökte oss igen

Juli 2022

Lördagen den 2 juli gästades Gröningen av Showgruppen Uniqum. En publik på ung. femtio personer hade bänkat sig för en trevlig kväll. När den medhavda matkorgen hade spisats drog showen igång. Det var oftast kända melodier men med nya  fyndiga egengjorda texter.
En av medlemmarna i gruppen är "vår egen Inga", dvs föreningens kassör (se bild ovan), som ju denna gång fick uppträda så att säga på "hemmaplan."
Länk till bildgalleri.....

 

Reportage från Tyludden

Juli 2021

Ett trevligt tidningsreportage om en familj som är nyinflyttade i Tyluddens fritidsby.

Läs reportaget...

 

"Tävlingen "Årets bild"

Sommaren 2020

I årets fototävling efterlyste våra Tylistenredaktörer bilder som var tagna utmed Prins Bertils stig.
Bland inkomna svar utsågs vinnaren till att vara Pär Andersson, stuga 272. Priset var som vanligt trisslotter samt äran att med bilden få pryda omslaget till 2021 års Tylisten. Grattis Pär.
Till vinnarbilden...

"Sommarnatt på Gröningen"

Augusti 2019

Den 8 augusti var det andra sommaren något sådant här anordnas för barnen i Tyluddens Fritidsby. Det var många olika aktiviteter bl.a. att göra teckningar, åka vattenrutschkana, hoppa i hoppborg, grilla korv, poppa popcorn och inte minst, att ha skattjakt, när det blivit mörkt i skogen.
Ett stort TACK till initiativtagarna och de huvudansvariga för det hela som var Anna-Lena & Fredrik Rosén, stuga 459. Ett tack även till de vuxna som ställde upp och hjälpte till för att ro det hela iland. Det handlade bl.a. om att yla i mörka skogen till att dyka upp som skogstroll på samma ställe.

Till bilderna...

Webbkameran på stranden

Juli 2019

Vi har under lång tid varit utan webbkameran på stranden. När den nu är tillbaka är den ännu bättre - den visar rörliga bilder.

Till webbkamera på stranden.
Till d:o på Solgården

Uniqum uppträdde på Tyludden

Juli 2019

Lördagen den 29 juni hade vi besök av showgruppen Uniqum. Trots hård konkurrens från VM-fotboll hade ett 60-tal personer bänkat sig på Gröningen med medhavd mat. Gruppen är verkligen unik, som namnet antyder. Man blandar musik och sång med sketcher, både roliga och allvarliga. Vi som var där fick en fin kväll.
Bilder från kvällen.

Tävlingen "Årets djurbild" 

Sommaren 2018
Detta är den fototävling som ägde rum sommaren 2018. Tylistens redaktion har utsett en vinnare  
Denne vinnaren heter Hans Grunditz, stuga 355. Förutom äran av publiceringen i vårens nummer av Tylisten, så var priset trisslotter. Även tyludden.se skickar ett stort GRATTIS till Hans.
Länk till Vinnarbilden

Showgruppen Uniqum

Sommaren 2018
Lördagen den 30 juni 2018 hade vi besök på Gröningen av showgruppen Uniqum. Dessa bilder är tagna både på framträdandet och på "vimlet" framför scenen.
Till bilderna...

Årets sommarbild

Hösten 2015
På grund av en delad tredjeplats hade vi fyra pristagare i år.

Vinnarbilderna

På HP:s förstasida

Augusti 2015
Lyckligtvis så är det mycket sällsynt att vår fritidsby hamnar på förstasidan i Hallandsposten. Det har vi all anledning att vara tacksamma för. Denna gången kan vi dock enbart känna glädje och stolthet genom att läsa om denna vår högt älskade plats på jorden. 

Den som författat artikeln, HP-journalisten Emma Holmberg, lyckas verkligen med att sätta ord på hur vi upplever vår fritidsby. De fina bilderna är tagna av fotografen Emma Hasselgren. För dig som vill skaffa den aktuella tidningen, så var artikeln införd lördagen den 1 augusti

Tyludden - "paradis" för boenden
Tyludden blev modernt stugparadis

Tylöslaget 2015

Juli 2015
Segrare Tylöslaget 2015, Martin Carlsson stuga 205. 
Här är de tre bästa resultaten
1  Martin Carlsson 39 p.
2  Eva-Lena Asplund 36 p. 
3  Lennarth Pettersson 32 p.

Inge Selberg / tävlingsledningen

Årets sommarbild

Hösten 2014
Resultatet blev att vi i år har fyra pristagare i år. Det är en vinnare och tre stycken som  delade på andraplatsen,

På sommarlov i stuga 1

Juli 2014         
I mitten av juli hade tidningen Halmstad 7 dagar en intressant liten artikel  om vår förenings historia. Med benäget tillstånd från tidningen, kan vi nu här på hemsidan lägga ut denna tidningsartikel. Ett stort tack till tidningen för dess välvilja.

Tylöslaget 2014

Sommaren 2014
Vinnare av årets golftävling, Tylöslaget 2014, blev samma som förra året,  Magnus Engstam, stuga 548.
Mvh
IngeSelberg / Tävlingskommittén

Tylöslaget 2013

Juli 2013
Segrare i Tylöslaget 2013 blev Magnus Engstam, stuga 548, på 35 poäng. En glad och stolt Magnus fick därmed mottaga den åtråvärda bucklan.
Med vänlig golfhälsning 
Inge Selberg / tävlingsledningen

Årets sommarbild

Hösten 2012
Vi fick in många bidrag och lyckades att sålla ut pristagarna. Förutom trisslotter till de tre bästa fotograferna så får vinnaren äran att pryda förstasidan på Tylisten 2013.

Bildgalleri från Tylön

Juli 2012
Trots att jag har tillbringat många många somrar i Tylösand, både som barn och vuxen, finns det en sak som jag aldrig tidigare har gjort. Det kan låta konstigt, men fram tills idag har jag aldrig satt min fot på Tylön. Jag fick ett erbjudande av Allan Karlsson, stuga 156, att åka dit. Stort TACK till dej Allan. För er som inte heller har varit där och till er andra också givetvis. Här är ett litet bildspel från mitt besök på Tylön. 
/ Bosse Andersson – webmaster

 

Tylöslaget 2012

Juli 2012
Tylöslaget gick av stapeln måndagen den 23 juli. Platsen var Ringenäs Golfklubb. Årets vinnare blev Rune Peterson, stuga 178.Detta var fantastiskt nog andra året i rad som Rune stod som vinnare av Tylöslaget. Vi skickar ett stort GRATTIS till dig Rune för denna bedrift.

Årets badbild 2011

Hösten 2011
Nytt för i år var att vår tidning ”Tylisten” i våras utlyste en fototävling med temat  ”Årets badbild”. Premiärvinnare i tävlingen blev Gunnar Wikehult, stuga 153. Förutom trisslotter så kommer bilden att finnas på 2012 års nummer av Tylisten. Tack Roy för idén med att ha en fototävling. Det kan bli en bra tradition. 

Leif Karlborg har räddat liv i 50 år

Augusti 2011
Den välkände tylösandprofilen Leif Karlborg, pionjären inom svensk livräddning  har nominerats till den ärorika utmärkelsen ”Svensk hjälte”. Från Tyluddens fritidsbys sida anser vi att detta är honom mycket välförtjänt, så vi kan bara bocka och  gratulera Leif.

Bejublad show - småstjärnorna

Juli 2011
Vi som var där fick se en fantastisk show med  småstjärnorna "Sockertopparna".  Barnen hade helt uppenbart väldigt roligt och man kunde se en och annan tår i ögonvrån hos de stolta föräldrarna. Allt skedde under ledning av Ulla-Britt Karlsson, stuga 156, som gjort ett fantastik och proffsigt arbete med barnen. Stort tack till dig Ulla-Britt.

Tylöslaget  2011

Juli 2011
Här är en bild på de de bästa golfarna i årets tävling. Som slutlig segrare stod Rune Peterson, stuga 178. Rune känns igen genom att det är han som håller den stora bucklan i famnen.

Rosor i stora fång

Juli 2010
En dag i sommras gav sig Carina Stridh, stuga 151, ut på fotosafari i vår förenings område. Hennes mål var att med kamerans hjälp dokumentera många av de fina rosorna som blommar så fint. Vi tackar för detta fina initiativ och ger nu alla chansen att se dessa fina bilder. Tack Carina.

Flottans kavaljerer på Gröningen

Juli 2010
Flottans kavaljerer, fint väder och en välbesökt Gröning. För en del av föreningens medlemmar är detta uppenbart en av sommarens höjdpunkter. Här är bilder från kavaljerernas senaste besök.

Tylöslaget 2010

Juli 2010
Tävlingen spelades i år för 17:e gången på Ringenäs Golfbana. Tävlingen är en prestigefylld golftävling mellan stugägarna i fritidsbyn. Stugägaren som tog hem vandringspriset och bucklan i år 2010 blev Rolf Nerman, stuga 517, med 36 poäng. Bästa resultatet och därmed vinnare i tävlingen blev Maria Hallme, stuga 520, med 37 poäng.
/ Tävlingsledningen.

Vinterbilder från 500-området

Februari 2010
Det är nog många av oss som överhuvudtaget inte sätter vår fot på Tyludden under vintermånaderna. Därför är det så härlgt att få in sådana här fina vintervyer till hemsidan.  Stort tack till fotografen som  heter Beje Karlsson, för ditt bidrag.-

Tylöslaget  2009

Juli 2009
Årets traditionella golftävling Tylöslaget avgjordes i juli på Ringenäs golbana. Årets segrare blev en alldeles ny ägare av stuga 242, nämligen Alexander Bergström. Som kuriosa kan nämnas att Alexander tillhör den tredje generationen Bergström. Dessutom innebär detta att de tre generationerna nu vunnit varsin gång de senaste tre åren på raken. Detta måste väl vara högst unikt? /Tävlingsledningen.

Celebert besök på Gröningen – efterfest med Tomas Ledin

Juli 2009
Så här celebert besök har vi nog inte haft på Gröningen. Tomas Ledin hade en välbesökt konsert på Solgården vid Hotell Tylösand. Det ryktades att Ledin skulle komma på efterfest hos oss på Gröningen. Ingen vågade nog riktigt tro på att det var sant. Men så kom han då strax efter klockan 24. Som extra bonus hade han med sig vännen Dan Hylander. Hur många har tidigare hört dessa två artister sjunga duett ihop? Kvinnan bakom att det här besöket kom till stånd var Carina Stridh-Jönsson, stuga 151. Ett stort tack till dej från alla oss som var med. 

Vintrigt Tylösand - fler bilder

Februari 2009
Det har kommit in fler vinterbilder till vår hemsida. Denna gång heter fotografen Helena Andersson, stuga 147. Vi tackar och bugar för dessa underbara bilderna.

 Tylöracet 2008

Sommaren 2008
Här är ett litet bildspel från årets utflykt som gjordes av Tyluddens egna ”Easy Riders”. Fotografen heter Ulla-Britt Johansson, stuga nr 156 & Ulf Rogers.

Tylöslaget 2008

Sommaren 2008
Här är ett litet bildspel från den 15:e årgången av Tylöslaget. Dock var det den första tävlingen som vi dokumenterade och rapporterade om här på hemsidan. Fotograf var Inge Selberg, stuga 543.

Tylöracet 2007

Sommaren 2007
Här är ett några bilder från årets upplaga av Tylöracet. Fotografen heter Ulla-Britt Johansson, stuga nr 156 & Ulf Rogers.

Tylöslaget 2005

Juli 2005
Tylöslaget i golf genomfördes den 25 juli på Ringenäs GK. Tävlingen spelades för 13:e gången. 52 spelare deltog. Tyluddens Fritidsbys husägare med familjer tävlar om ett vandringspris skänkt av Erika och Jörgen, stuga 521. Årets segrare med 43 poäng blev Thomas Andersson, stuga 530. Tävlingsledare var Jörgen Ekberg.